+31 (0)320-264437 info@frankvanderhorst.euFacebook
  • Airco en Onderhoud
  • Kijk de airco regelmatig na

Airco en Onderhoud

Hoe moet je eigenlijk omgaan met de airconditioning van je auto? Vergt dat veel onderhoud, hoe gaat het in zijn werk en wat zijn de kosten?

Frank van der Horst is een gecertificeerd Airco onderhoud- en reparatie bedrijf. Dit houdt in dat wij zijn opgeleid en gecertificeerd in het milieutechnisch verwerken van F-gassen (koudemiddel) en tevens in het diagnosticeren van storingen en repareren van moderne aircosystemen.

Uw aircosysteem verliest jaarlijks 8 -10% druk door lichte lekkages, daarom is het van belang dat uw aircosysteem minimaal om de 2 jaar service moet krijgen om het systeem optimaal werkend te houden en te voorkomen dat er door te lage druk componenten defect raken. Ons airco volautomatisch vulstation haalt uw oude koudemiddel eruit, vacumeerd en perst uw systeem af waarna hij weer nieuwe compressorolie, uv-tracer en nieuw koudemiddel volgens fabrieksspecificaties toevoegt. En uw airco is weer klaar voor de warme zomermaanden.

Ook kunnen wij nieuwere auto's en hybride modellen van het ozonvriendelijke R1234-YF koudemiddel voorzien! Zo bent u milieuvriendelijk en goed gekoeld onderweg!

Kijk de airco regelmatig na

NIEUW......., WIJ BLIJVEN INNOVEREN!!!
Nu nog accurater en sneller de kleinste lekkages opsporen in u airco systeem door middel van onze nieuwe lekdetectieset met behulp van formeergas (stikstof-waterstofmengsel)

• Laat regelmatig de interieur-/pollenfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt.
• Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid.
• Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik.

Tip airco hele jaar gebruiken....
Laat uw airco altijd meedraaien ook in de wintermaanden dit voorkomt lekkage door uitgedroogde afsluitringen e.d. in uw aircosysteem.

Dit houdt het systeem ‘fit’; de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten. Probeer uw airco onderhoud of reparatie te combineren met een servicebeurt met name in de koelere periodes is de drukte aan airco werkzaamheden het minst.