+31 (0)320-264437 info@frankvanderhorst.euFacebook
  • Automaatbak Flushen
  • Herken de volgende problemen

Automaat Flushen

FvdH

Bij Autobedrijf Frank van der Horst laat je de automaatbak flushen. Wij doen dit met speciale apparatuur. Deze machine wordt aangesloten op het oliecircuit van de auto.

Vervolgens wordt de auto aangezet en bij een draaiende motor wordt de olie rondgepompt. Door het rondpompen wordt het complete circuit gereinigd. Daarnaast wordt er nieuwe, versie olie toegevoegd. Wanneer het programma afgerond is loopt je automaatbak weer soepel.

Onze service om de automatische transmissie te spoelen is een perfecte maar ook dankbare aanvulling in ons dienstverleningspakket. Nog nooit hebben zoveel tevreden klanten na de reiniging en spoeling van hun automaatbak positieve feedback gegeven. De feedbacks als “mijn bak schakelt weer als vanouds” of “goh wat loopt die motor weer rustig als ik voor een stoplicht sta”. Fabrikanten adviseren bij kilometerstanden als 100.000 km om de automaatbakolie te verversen.

Herken de volgende problemen

Heb je een auto met een automatische versnellingsbak maar ervaar je problemen tijdens het rijden. Herken jij de volgende problemen bij jouw auto:

• De auto schakelt slecht
• De auto bonkt
• De auto slipt
• De auto schommelt in toeren
• De auto verbruikt veel brandstof
• De automaatbak van de auto doet het niet meer

Laat een automaatspoeling uitvoeren door Autobedrijf Frank van der Horst. Je automatische versnellingsbak loopt weer voortreffelijk en je voorkomt blijvende problemen met de auto.

Er zit veel meer in de automaat als alleen de olie uit die carterpan, bijvoorbeeld in de koppelomvormer, oliekoeler en leidingen in en buiten de automaatbak zorgen voor minimaal 1 keer zoveel met olie als dat er dan wordt uitgehaald. Op deze manier wordt er dus geen olie ververst maar alleen nieuwe olie bij de oude olie toegevoegd. Aangezien ATF olie een zeer reinigende olie is en dus veel vuil wat in de automaat zit oplost een meevoert in de olie is het logisch dat na een ton de olie ernstig is vervuilt en zijn werk niet goed meer kan doen en zelfs tot defecten en storingen in de bak kan zorgen.

De hele fabrieksvullingshoeveelheid olie vaak tussen de 7 – 12 ltr. kan alleen met een flush apparaat of tijdens complete revisie worden toegevoegd. Op die revisie zit niemand op te wachten dus laat uw automaat tijdig spoelen door Autobedrijf Frank van der Horst en voorkom ernstige defecten en vervuiling.