+31 (0)320-264437 info@frankvanderhorst.euFacebook
  • Camper Onderhoud
  • Aandachtspunten bij onderhoud
  • APK voor uw Camper

Onderhoud van de camper

Bij ons kunt u ook terecht voor onderhoud en APK voor uw Camper. Onze werkplaats biedt tevens ruimte voor onderhoud aan uw mobiele vakantieverblijf. Uiteraard wenst u veilig op pad te gaan met uw camper, zeker wanneer u wat verder weg op vakantie gaat. Het is dan uitermate belangrijk dat uw camper een goede onderhoudsbeurt krijgt alvorens u vertrekt. Bij Autobedrijf van der Horst is het mogelijk een afspraak te maken voor camper onderhoud. Wij hebben een speciale verlengde en zware hefbrug voor deze voertuigen en hebben alle kennis en equipment in huis om deze zware jongens te servicen.

Campers worden relatief rustig en beheerst gebruikt. Daardoor gaat er in de praktijk weinig mis. Eventuele problemen voorkom je met tijdig onderhoud. Volg daarvoor de instructies van de autofabrikant en de fabrikant van de opbouw.

Wij zijn o.a. bekend met:
- Gascomfort systemen
- Boiler systemen
- Luchtvering
- Accubewaking systemen
- Verwarming systemen
- Camperbanden

Aandachtspunten bij camperonderhoud

Gasinstallatie: laat deze elke 2 jaar controleren. Gas en elektrische leidingen: deze moeten voldoende gebeugeld en vastgezet zijn. Trillingen kunnen die leidingen op den duur beschadigen.

Propaangasslangen: Het advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen. Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes.

Drukregelaar:
heeft tegenwoordig een levensduur van 10 jaar. Voor campers moeten ze een afblaasventiel hebben. Dat voert bij een defect de te hoge gasdruk af naar buiten.

Randaarde: bij gebruik van 230 Volt is de gehele camper geaard via de aansluitkabel en het stopcontact. Metalen onderdelen, zoals kookplaat, gootsteen, aluminium opbouwdelen en chassis, zijn via aardedraden met elkaar verbonden; geaard dus. Deze verbindingen moeten regelmatig worden gecontroleerd.

Chassis, cabine en motor: net als alle andere auto’s hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Omdat campers vaak zijn afgeleid van bestelauto’s, liggen de voorgeschreven onderhoudsbeurten ver uiteen. Wij adviseren tenminste jaarlijks een kleine inspectie door een erkend garagebedrijf. Zo blijft het onderhoud actueel. Volg verder de voorgeschreven onderhoudsintervallen.

APK voor uw Camper

Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Bij langdurig verblijf in het buitenland is dat niet anders. Een APK-keuring kan 2 maanden eerder – met een geldigheid van 14 maanden – worden uitgevoerd zonder dat de jaarlijkse APK-datum verandert. Soms is het mogelijk de APK in het buitenland te laten uitvoeren.