+31 (0)320-264437 info@frankvanderhorst.euFacebook
  • Auto uitlijnen
  • Kosten Auto Uitlijnen
  • Verschil tussen uitlijnen en balanceren

Auto uitlijnen

36 Frank van der Horst auto 20160229

Heeft je auto de neiging om naar rechts of links te trekken? Dan is de kans groot dat de auto moet worden uitgelijnd. De wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van je auto. Bij het uitlijnen van je auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld. Je auto uitlijnen wordt gedaan om de auto koersvast te laten rijden. Bij het uitlijnen worden ophangingsdelen afgesteld waardoor de wielen exact recht ten opzichte van het wegdek, en evenwijdig aan elkaar staan.

De auto uitlijnen heeft een aantal positief merkbare gevolgen:
- Uw band slijt meer aan een kant af als de rest van het loopvlak
- Uw stuur staat niet meer recht
- Uw auto trekt in de rechtuit stand op een rechte weg constant naar een kant
- U heeft last van vreemd rijgedrag in uiterste stuurstanden

Dit is maar een kleine greep van tekenen van een onjuist uitgelijnd voertuig, maar ook na vervangen van stuur/fuseekogels, reactie- en draagarmen, spiraalveren en schokdempers enz. is het van groot belang om uw voertuig hierna gelijk uit te lijnen.

Auto uitlijnen kosten

Het uitlijnen van een auto is een zeer specialistische taak. Bij Autobedrijf Frank van der Horst zijn wij specialist in uitlijnen. Door jarenlange ervaring en de beschikking over onze moderne Hunter 3D uitlijncomputer kunnen wij zeer accuraat volgens fabrieksspecificaties 2- en 4 punts uilijnen.

Onze tarieven voor uitlijnen zijn:

2 punts uitlijning controleren en sporing afstellen € 55,00
4 punts uitlijning controleren en sporing afstellen € 75,00

*Voertuigen met ESP waarvan de stuurhoeksensor na het uitlijnen opnieuw moet worden ingeleerd wordt € 30,- bovenop uitlijntarief extra in rekening gebracht...!!!

Bij meerdere afstellingen en/of vastzitten afstelmogelijkheden gelden andere tarieven welke u hierover op voorhand op de hoogte wordt gesteld.

Verschil uitlijnen en banden balanceren

Uitlijnen en banden balanceren zijn twee verschillende begrippen die soms door elkaar gehaald worden. Waarbij uitlijnen het afstellen van de ophanging betreft, gaat het bij balanceren erom dat de band recht op de velg staat. Banden balanceren wordt gedaan om trillingen weg te nemen.
Zowel balanceren als uitlijnen is gericht op een maximale levensduur van je banden. Hierdoor doe je langer met je banden en rij je comfortabeler en zuiniger.