+31 (0)320-264437 info@frankvanderhorst.euFacebook
  • Onderhoud en Reparatie
  • Ons Onderhoud
  • Grote- en Kleine beurt
  • Preventief Onderhoud
  • Meldingen
  • Besparen

Onderhoud en reparatie

FvdH

Bij autobedrijf Frank van der Horst is uw auto in goede handen. Wij staan garant voor vakkundig onderhoud, degelijk reparatiewerk en vriendelijke service.

Het maakt niet uit of u ons de zorg voor een nieuwe of een gebruikte auto toevertrouwt: we heten u van harte welkom!

Onderhoud door Autobedrijf Frank van der Horst

Het is verstandig om in elk geval één keer per jaar je auto te brengen voor onderhoud. Zo kun je een hoop narigheid voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt kunnen wij ook signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Zo houd je grip op de kosten en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat je plotseling komt stil te staan.

Wij voeren onderhoud en reparatie uit aan bijna alle merken en type auto’s. Onze technische kennis wordt ondersteunt door de diagnose software van Bosch, Autodata, VagCom om bij eventuele elektronische storingen zo snel mogelijk te kunnen lokaliseren en te verhelpen. Omdat de kennis steeds moet worden bijgespijkerd en de techniek razendsnel toeneemt zullen wij regelmatig een dag in het jaar gesloten zijn voor technische trainingen. Dit noodzakelijk kwaad is er voor om u altijd van dienst te kunnen blijven zijn.

Ons werkplaatstarief is ten opzichte van de merkdealer zeer gunstig en dat terwijl wij onderhoud volgens fabrieksschema’s uitvoeren en werken met fabrikant aanbevolen en goedgekeurde onderdelen en smeermiddelen. Omdat wij staan voor het werk dat wij voor u uitvoeren zit er uiteraard op elke reparatie door ons uitgevoerd GARANTIE op zowel de onderdelen als de reparatietijd..

Grote- en kleine beurt

Bij autobedrijf Frank van der Horst kun je terecht voor een grote- en kleine beurt, voor de zomer- en winter checks maar ook airco onderhoud. Zo zorgen we dat je niet alleen veilig en comfortabel de weg op gaat, maar ook nog eens extra lang plezier hebt van je auto.


1. Controle

Verlichting & richtingaanwijzers, voorruit, banden, leidingen, ruitenwissers, aandrijfriemen, remmen en de brandstofslangen. Bij een grote beurt controleren we nog eens op 23 andere punten zoals de schokdempers, accu, aandrijving, koelsysteem, uitlaat, versnellingsbak en alle naven, stangen, kogels en scharnierpunten van het onderstel en de stuurinrichting.

2. Uitlezen

De motormanagement van de auto wordt zorgvuldig uitgelezen met diagnose apparatuur waardoor storingen en andere meldingen aan het licht komen.

3. Vervanging van vloeistoffen & filters

We vervangen motorolie en het oliefilter, vullen de ruitenvloeistof, koelvloeistof en remvloeistof bij en houden rekening met de milieutoeslag.

Een groot deel van de checks die bij een APK worden gedaan komen ook bij de grote beurt aan bod. Het is daarom voordeliger om deze te combineren. Neem hierover contact op met ons.

Verschil kleine en grote beurt
De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Van de carrosserie en de remmen tot de schokdempers en de uitlaat.

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Bij een grote beurt kunnen er op fabrieksvoorschrift van je auto additionele werkzaamheden bijkomen zoals filters en bougies vervangen.

Dit gaat altijd in overleg. Maar dan wel weer, ongeacht je automerk, voor vaste lage prijzen. Zo word je nooit verrast door de prijs.

Preventief onderhoud

75 Frank van der Horst auto 20160229

Om op uw auto te kunnen vertrouwen is preventief onderhoud nodig. Hiermee voorkomt u acute pechgevallen onderweg. Niets is vervelender dan met pech langs de weg te staan, zeker als u net een belangrijke afspraak had! Ook zijn de reparatiekosten van uw auto vaak een stuk hoger dan een preventieve onderhoudsbeurt. Zorg daarom dat uw auto in goede conditie is!

Wanneer is preventief onderhoud nodig?
Nieuwe auto’s hebben hun eigen onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Deze intervallen worden steeds groter, 30.000 kilometer is geen uitzondering meer. Meestal krijgt u een seintje van de dealer of de garage als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Voor oudere auto’s kunt u het beste de onderhoudsvoorschriften in de handleiding volgen. De meeste mensen kiezen voor een grote beurt als hun vaste preventieve onderhoud. Deze vindt jaarlijks plaats of na een vooraf vastgesteld aantal gereden kilometers.

Onderhoudsmeldingen

Onderhoudsmelding op uw dashboard, wat nu?
U heeft het vast wel eens meegemaakt. U rijdt in uw auto en er gaat een onderhoudsmelding branden op uw dashboard. Hoe serieus moet u deze waarschuwing nemen? Moet u direct stoppen of kunt u nog doorrijden? En wat betekenen die waarschuwingslampjes eigenlijk? Autobedrijf Frank van der Horst vertelt u graag meer over onderhoudsmeldingen en hoe te handelen.

Rood lampje? Zo snel mogelijk stoppen!
Auto’s worden steeds intelligenter. Dankzij slimmere boordcomputers worden er meer storingen geconstateerd. De vuistregel is dat u bij een rood lampje zo snel mogelijk stopt.

De belangrijkste onderhoudsmeldingen
Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste onderhoudsmeldingen. In het instructieboekje van uw auto staat een overzicht van al uw waarschuwingslampjes.

Zo snel mogelijk stoppen bij waarschuwing voor:
Motor: er is iets mis met de motor of de elektronica voor brandstofinspuiting en ontsteking
Remmen: kan duiden op te weinig remvloeistof
Banden: Uw bandenspanning is te laag of u heeft een lekke band.
Koelvloeistof: er is een probleem met het koelsysteem of u heeft te weinig koelvloeistof. Oververhitting is zeer schadelijk voor uw motor.
Olie: de oliedruk is te laag of de olie is te warm. Ook dit is schadelijk voor uw motor.

Besparen op onderhoud en reparaties

Bij een onderhoudsbeurt kan blijken dat er reparaties nodig zijn of dat er onderdelen moeten worden vervangen. Door verstandig met uw auto om te gaan kunt u dit voorkomen. Voer zelf regelmatig controles uit. Door uw bandenspanning, oliepeil en koelvloeistof te controleren voorkomt u dat kleine gebreken uit de hand lopen.

Rijd rustig over verkeersdrempels. Zo voorkomt u dat uw schokdempers en vering onnodig snel verslijten. Versleten banden of defecte verlichting kunnen namelijk ook levensgevaarlijk zijn.